Megjithatë, nuk jetojmë në demokraci!

Shkruan: Sefer Selimi

Fjala DEMOKRACI në vendet e Ballkanit është kthyer në retorikë boshe politike dhe jo vetëm. Ajo shërben edhe si zhargon i çdo politikani sa herë që kërkon të thirret në legjitimitetin e popullit. Madje, në emër të kësaj fjale janë kryer krimet më të mëdha në 25 vitet e fundit. Demokracia ka shërbyer si arsyetim dhe mburojë për politikanët e korruptuar, të paaftë, jokompetent madje edhe për autokratët që ëndërruan të bëhen diktator. Demokracia në Ballkan u barazua me anarkinë!
Continue Reading


Women in Public Life

Gender equality is becoming more prominent a priority in many countries by the day. There are substantial efforts made to empower women and foster an environment which combats gender discrimination through government policy as well as awareness campaigns. This event is not one that is meant to result in policy, but commence a social dialogue and show women what success looks like in our society and what it takes to achieve it.

We envision this event as a platform of informal personal story sharing. We believe that we do not need to teach women how to do things, they are more than capable of it. What we want to provide is a form of assurance, inspiration and encouragement! We want young women to hear how these successful women overcame social stigma, challenges and obstacles. Moreover, we want young men to become aware of their privilege and through their stories understand that the agency of change is within them to empower women, promote gender equality and create a society with equal opportunity for all.

Speakers:

  • Fatime Fetai — Special prosecutor
  • Mersiha Smailovic — Humanitarian and refugee rights activist
  • Iva Matikj First woman pilot in the Macedonian National Army
  • Angelka Peeva Laurenchikj — Managing director of ImagePR
RSVP